Communicatie- en Participatiestrateeg

Functieomschrijving

Ben jij de pionier die bestaande theorieën en modellen een stap verder kan brengen naar grensverleggende communicatie- en participatietrajecten? Begeleid jij inwoners naar een aardgasvrije leefomgeving? Ben jij een verbinder die zich kan inleven in zowel inwoners als professionele partijen? Ben je thuis in strategievorming en vind je het ook fantastisch om het gesprek aan te gaan met inwoners? Zet jij met het grootste gemak weerstand om in positiviteit? Zoek je de vrijheden van zelfstandigheid met de zekerheden van een baan? 


Kom dan eens praten over een rol als Communicatie- en Participatiestrateeg!


De WarmteTransitieMakers

De WarmteTransitieMakers is een ondernemende club mensen met één missie: duurzame warmte voor iedereen beschikbaar maken! Daarbij begeleiden we overheden om gebieden aardgasvrij te maken. Dat doen we actiegericht: geen rapport op de stapel, maar gesprekken met belanghebbenden om te komen tot een uitvoerbaar plan. Daarnaast delen we graag onze kennis zodat niet overal het wiel opnieuw uitgevonden hoeft te worden. Bij de WarmteTransitieMakers maak je deel uit van een inspirerend team van vooraanstaande professionals met grensverleggende opdrachten.


We verrijken onze aanpak met de opgedane ervaringen, waardoor er meer ruimte ontstaat voor maatwerk en de aanpak sterker wordt. Die aanpak delen we zodat in heel Nederland de warmtetransitie een boost krijgt. Dat betekent in praktijk: participatietrajecten begeleiden in verschillende regio's met het kantoor in Utrecht als thuisbasis. Hier bouw je met collega’s aan de methodiek en ontwerp je tools voor onze communicatie- en participatiestrategie.

 

Rol

Je werk bestaat uit de combinatie van strategieontwikkeling en uitvoering.

Je ontwikkelt bedrijfs brede methodieken en tools, die de communicatie en participatiestrategie voor alle projecten verbeteren. Hierin vindt je het leuk om te pionieren en grensverleggende maar concrete aanpakken neer te leggen.

In onze projecten ben jij verantwoordelijk voor het ontwerpen van de communicatie en participatiestrategieën waarmee gemeente naar aardgasvrije wijken kunnen gaan.

Daarnaast voer je de trajecten binnen projecten uit. Je bent host op (digitale) bewonersavonden, verzorgd tekstuele content voor berichten, enquêtes et cetera. Hierin neem je collega’s mee en zorg je ervoor dat je aanpak land in het team.

Expertise delen:
Wij zijn een jong bedrijf met een groot lerend vermogen, daarom verwachten we dat je je collega’s meeneemt in je kennis en vaardigheden. Hierdoor kan onze lerende community gevoed worden en jonge professionals in je voetsporen treden.

Je stelt je open en transparant op ten aanzien van kennisdeling die de warmtetransitie kan versnellen. Door je omgeving mee te nemen in je kennis krijgen we steeds meer ruimte voor het begeleiden van belanghebbenden.

Zoektermen: energietransitie, energie, warmtetransitie, warmte, wijken, wijkaanpakken, duurzaamheid, duurzaam, gemeente, communicatie, participatie

Vereisten

Kwalificaties en vaardigheden

  •  Aantoonbare ervaring (>5 jaar) met begeleiding van communicatie en participatietrajecten van complexe gebiedsaanpak/ energietransitie/ verduurzaming vastgoed
  • Goed in woord en geschrift
  • Basiskennis van aardgasloze oplossingen op gebouw en infrastructureel niveau
  • Gemotiveerd de warmtetransitie te versnellen
  • HBO/WO denkniveau op de werkvelden verandermanagement, communicatie, ruimtelijke ontwikkeling, energietransitie en/of bestuurskunde 
  • Ambitie en ondernemende drive