Junior (technisch) adviseur energie en duurzame wijken

Functieomschrijving

De WarmteTransitieMakers

 

Vind jij het gaaf om te zoeken naar de beste oplossing om een gebied aardgasvrij te maken? Schrik je niet van een hoop data op je bord? Weet jij die data te vertalen naar heldere inzichten? Ondersteun jij graag partijen in het maken van keuzes? Wil je vrij zijn om je eigen werktijden te bepalen en tegelijkertijd deel uitmaken van een inspirerend team van vooraanstaande professionals met uitdagende opdrachten?

 

Kom dan eens praten over een rol als Technisch brein / Junior adviseur Aardgasvrij

 

De WarmteTransitieMakers is een ondernemende club mensen met één missie: duurzame warmte voor iedereen beschikbaar maken! Daarbij begeleiden we overheden om gebieden aardgasvrij te maken. Dat doen we actiegericht: geen rapport op de stapel maar gesprekken met belanghebbenden om te komen tot een uitvoerbaar plan. Daarnaast delen we graag onze kennis zodat niet overal het wiel opnieuw uitgevonden hoeft te worden.

 

We verrijken onze procesaanpak met de ervaringen van elk project waardoor die nog gedetailleerder en sterker wordt. Die aanpak delen we zodat in heel Nederland de warmtetransitie een boost krijgt.

 

Je werkt landelijk aan de lokale transitieopgave. Dat betekent: transitieprojecten begeleiden in verschillende regio's met het kantoor in Utrecht als thuisbasis. Hier werk je samen met ervaren collega’s aan je projecten en heb je een werkplek.

 

Rol

Je bent verantwoordelijk voor de intelligentie achter de aardgasvrij adviezen aan gemeenten, netbeheerders, woningbouwcorporaties en bewoners. Dat kunnen doorrekeningen en datavisualisaties zijn van regionale energie strategieën, maar ook de concrete aardgasvrije opties voor bewoners in een wijk.  

Deze rol vereist een briljante analytische geest die zowel met dataprocessing als eenvoudige visualisatie om kan gaan. Je helpt onze procesbegeleiders met het vergelijken van aardgasvrije alternatieven en het aanpassen van kansrijke oplossingen voor de lokale situatie.

 

We verwachten van je dat je zelf verantwoordelijkheid neemt voor de werkzaamheden die je uitvoert. We zoeken naar een nieuwsgierige, zelfbewuste collega, die ons de oren van de kop vraagt om te komen tot een fantastisch resultaat. Je persoonlijke ontwikkeling gaat hand in hand met deze nieuwsgierige houding, je krijgt van ons alle ruimte om je interesse te volgen en je als professional te ontwikkelen.  

Je stelt je open en transparant op ten aanzien van kennisdeling. We worden namelijk liever gevraagd voor het toepassen van onze kennis, dan voor de kennis zelf. Zo versnellen we de warmtetransitie.

 

Je werkt in een klein maar snel groeiend team. Daardoor heb je grote invloed op de ontwikkeling van de organisatie. 

 

Zoektermen: energietransitie, energie, warmtetransitie, warmte, wijken, wijkaanpakken, duurzaamheid, duurzaam, gemeente

Vereisten

Kwalificaties en vaardigheden

 

  • HBO/WO denkniveau bij voorkeur vanuit een technische, energy science of ruimtelijke studie
  • Aantoonbaar enthousiasme voor de warmtetransitie
  • Basiskennis van aardgasloze oplossingen op gebouw en infrastructureel niveau
  • Gemotiveerd de warmtetransitie te versnellen
  • Wordt enthousiast van start-up omgeving

 

Het is een pre als je affiniteit hebt met:

  • Presenteren van inhoudelijke resultaten
  • Sterk bent in grafisch weergeven
  • Ervaring hebt met GIS
  • Eerder aan energiesystemen hebt gerekend of die hebt vergeleken, bijv. met Vesta-Mais