Procesbegeleider duurzame gebiedsontwikkeling

Functieomschrijving

De WarmteTransitieMakers

Begeleid jij partijen naar een aardgasvrije leefomgeving? Verbind jij belanghebbenden rond gemeenschappelijke waarden? Zoek je de vrijheden van zelfstandigheid met de zekerheden van een baan? Wil jij onderdeel uitmaken van een inspirerend team van vooraanstaande professionals met grensverleggende opdrachten?

 

Kom dan eens praten over een rol als Procesbegeleider duurzame gebiedsontwikkeling

 

De WarmteTransitieMakers is een ondernemende club mensen met één missie: duurzame warmte voor iedereen beschikbaar maken! Daarbij begeleiden we overheden om gebieden aardgasvrij te maken. Dat doen we actiegericht: geen rapport op de stapel maar gesprekken met belanghebbenden om te komen tot een uitvoerbaar plan. Daarnaast delen we graag onze kennis zodat niet overal het wiel opnieuw uitgevonden hoeft te worden.

 

We verrijken onze procesaanpak met de ervaringen van elk project waardoor die nog gedetailleerder en sterker wordt. Die aanpak delen we zodat in heel Nederland de warmtetransitie een boost krijgt.

 

Je werkt landelijk aan de lokale transitieopgave. Dat betekent: transitieprojecten begeleiden in verschillende regio's met het kantoor in Utrecht als thuisbasis. Hier spar je met collega's over je projectaanpak en heb je een werkplek.

 

Rol

Je bent verantwoordelijk voor het begeleiden van meerdere trajecten, van Transitievisies Warmte tot de procesbegeleiding naar Aardgasvrije Wijken.

 

Deze rol vereist een ijzersterk vermogen om voor groepen te staan, professionele stakeholders te begeleiden naar gedeelde doelen en het aansturen van inhoudelijke experts.

 

We verwachten van je dat je je collega’s meeneemt in je kennis en vaardigheden zodat onze lerende community gevoed wordt en jonge professionals in je voetsporen kunnen treden.

 

Je stelt je open en transparant op ten aanzien van kennisdeling, die de warmtetransitie kan versnellen. Door je omgeving mee te nemen in je kennis krijgen we steeds meer ruimte voor het begeleiden van belanghebbenden.

 

Je werkt direct samen met de eigenaren van DWTM en komt samen met hen tot richtinggevende beslissingen. Zelf geef je sturing aan je projectteams met daarin zowel senior als junior adviseurs. Vanuit je positie heb je aanzienlijke invloed op de koers van het bedrijf en de groei van het team.

Vereisten

Kwalificaties en vaardigheden

  • Aantoonbare ervaring (>3 jaar) met procesbegeleiding van complexe (infrastructurele en/of bouwkundige) projecten
  • Actief netwerk bij overheden dat je weet te benutten
  • Basiskennis van aardgasloze oplossingen op gebouw en infrastructureel niveau
  • Gemotiveerd de warmtetransitie te versnellen
  • Wordt enthousiast van start-up omgeving
  • HBO/WO denkniveau op de werkvelden verandermanagement, ruimtelijke ontwikkeling, energietransitie en/of bestuurskunde