Senior adviseur aardgasvrij

Functieomschrijving

De WarmteTransitieMakers

Begeleid jij partijen in hun keuze voor een aardgasvrije leefomgeving? Destilleer jij uit de wensen van belanghebbenden de beste oplossingsrichtingen? Vertaal jij visies naar praktische aanpakken en gefaseerde uitvoeringsplannen? Wil jij mee bouwen aan een inspirerend team van vooraanstaande professionals met grensverleggende opdrachten?

 

Kom dan eens praten over een rol als Senior adviseur aardgasvrij!

 

De WarmteTransitieMakers is een ondernemende club mensen met één missie: duurzame warmte voor iedereen beschikbaar maken! Daarbij begeleiden we overheden om gebieden aardgasvrij te maken. Dat doen we actiegericht: geen rapport op de stapel maar gesprekken met belanghebbenden om te komen tot een uitvoerbaar plan. Daarnaast delen we graag onze kennis zodat niet overal het wiel opnieuw uitgevonden hoeft te worden.

 

We verrijken onze procesaanpak met de ervaringen van elk project waardoor die nog gedetailleerder en sterker wordt. Die aanpak delen we zodat in heel Nederland de warmtetransitie een boost krijgt.

 

Je werkt landelijk aan de lokale transitieopgave. Dat betekent: transitieprojecten begeleiden in verschillende regio's met het kantoor in Utrecht als thuisbasis. Hier spar je met collega's over je projectaanpak en heb je een werkplek.

 

Rol

Je bent verantwoordelijk voor het begeleiden van meerdere trajecten, van het opstellen van Transitievisies Warmte tot de procesbegeleiding naar Aardgasvrije Wijken.

Je bent gewend groepen te begeleiden in hun zoektocht naar aardgasvrije oplossingen die passen bij de lokale wensen en kwaliteiten. Daarbij zorg je telkens voor het overzicht in de discussie en realiteitszin in de oplossingsrichtingen. Je bent secuur in het vastleggen van het doorlopen keuzeproces, de resultaten van het proces geef je begrijpelijk en grafisch weer.

Voor bestuurders ben je de stabiele adviseur die vanuit een helder overzicht een beperkt aantal keuzes voorlegt, ondersteund door relevante argumenten.

Vanaf de start van een project bewaak je de voortgang en ben je telkens bezig met het bijstellen van de route naar het uiteindelijke doel.

We verwachten van je dat je je collega’s meeneemt in je kennis en vaardigheden zodat onze lerende community gevoed wordt en jonge professionals in je voetsporen kunnen treden.

 

Je stelt je open en transparant op ten aanzien van kennisdeling, die de warmtetransitie kan versnellen. Door je omgeving mee te nemen in je kennis krijgen we steeds meer ruimte voor het begeleiden van belanghebbenden.

 

Als Senior werk je direct samen met de eigenaren van DWTM en kom je samen tot richtinggevende beslissingen. Zelf geef je sturing aan je projectteams met daarin zowel senior als junior adviseurs. Vanuit je positie heb je aanzienlijke invloed op de koers van het bedrijf en de groei van het team.

Naast een collegiale persoonlijkheid zoeken we iemand die mee wil bouwen aan de groei van het bedrijf en op termijn mede-ondernemer wil worden.

Vereisten

Kwalificaties en vaardigheden

  • Aantoonbare ervaring (>5 jaar) met procesbegeleiding van complexe gebiedsaanpak / energietransitie / verduurzaming vastgoed
  • Actief netwerk bij overheden dat je weet te benutten
  • Gedegen kennis van aardgasloze oplossingen op gebouw en infrastructureel niveau
  • Aantoonbare ervaring met het begeleiden van bestuurlijke besluitvorming
  • Gemotiveerd de warmtetransitie te versnellen
  • HBO/WO denkniveau op de werkvelden verandermanagement, ruimtelijke ontwikkeling, energietransitie en/of bestuurskunde   
  • Ambitie en ondernemende drive